Fundraising

Fundraisingacties passen binnen een transparant financieel beleid

De Clemenspoort wordt bijna volledig gedragen door vrijwilligers. Door de recente groei hebben we een nieuwe onthaalcoördinator moeten aanwerven. We proberen onze organisatie zo slank en budgetvriendelijk mogelijk te organiseren. Het is een bewuste keuze om alle prijzen van verhuur, catering en cafetaria zijn democratisch mogelijk te houden. Om echter de rekeningen te laten kloppen hebben we elk jaar een 20.000 euro nodig die we verzamelen doorheen giften en acties. Een fundraisingteam komt regelmatig samen om de verschillende fundraisingacties te plannen en te evalueren.

Op dit moment zijn er vijf manieren om ons te steunen.
Je kan altijd een gewone gift doen.
Je kan een bedrag storten aan:
Clemenspoort vzw, Overwale 3, 9000 Gent,
BE18 8926 3050 7665, (Bic: VDSP BE 91), met vermelding van je naam en ‘steun Clemenspoort’.
Je kan een grote of kleine actie organiseren. Bv. tijdens onze kerstmarkt was er een Clemenspoortkraampje dat 300 euro opbracht en in het voorjaar is er een benefietconcert voor de Clemenspoort.
Daarnaast kan je ons steunen door “vriend” of “lid” te worden van de Clemenspoort of door mee te doen met onze “lattenactie”.


Wil je graag meer info over onze fundraising aanpak neem dan contact op met Walter Van Wouwe, walter.vanwouwe@me.com, 0494 52 99 58.

Ons fundraisingteam in actie
Als Clemenspoort kiezen we voor een transparante aanpak ook op financieel vlak.

De verschillende fundraisingacties

Word vriend van de Clemenspoort

De Clemenspoort is op zoek naar 100 vrienden die maandelijks een bedrag naar keuze willen storten om onze dagelijkse werking en vooral nieuwe initiatieven mogelijk te maken.

Je krijgt met je engagement 5 % korting op al je aankopen in het Clemensboekenpunt, korting op tal van activiteiten en jaarlijks een gratis receptie waarop je alle info krijgt over onze werking.

Bekijk onze video Praktische informatie

Word lid van de Clemenspoort

Als je lid wordt van de Clemenspoort betaal je 30 euro per jaar. Je ontvangt van ons dan een lidkaart en we nodigen je jaarlijks uit om je lidmaatschap te vernieuwen. Je kan op elk moment van het jaar instappen.

Als je lid bent krijg je korting op de verschillende activiteiten die we organiseren. In onze programmabrochure staan de kortingen vermeld. Je krijgt ook 5 % korting op al je aankopen in het Clemensboekenpunt.

Bekijk onze video

Wat?

Met je lidmaatschap ben je een medebouwer aan onze nieuwe leef-, vormings- en inspiratieproject uit Gent: De Clemenspoort. Met de verzamelde gelden worden onderhouds- en werkingskosten gedragen van ons centrum.

Je kan in de Clemenspoort terecht voor vieringen, vormingsactiviteiten en culturele activiteiten. In de week ben je welkomijn het onthaal en kan je er ook zalen huren.

Dit project wordt gedragen door een netwerk van vrijwilligers samen met de Redemptoristen en de Effatagemeenschap.


Voordelen

Je krijgt bij elke aankoop in het Clemensboekpunt 5 % korting. Je kan genieten van kortingen op een aantal van onze activiteiten. Een overzicht van onze activiteiten vind je terug op www.clemenspoort.be


Praktisch

Je wordt lid door 30 euro te storten via onderstaande overschrijving. Je ontvangt van ons dan een lidkaart op naam die een jaar lang geldig is vanaf de datum van bezorging. Op deze lidkaart is een strook voorzien waarop je jouw handtekening kan plaatsen.

Bekijk de overschrijving
Het Clemenspoortteam heet je van harte welkom in onze Clemenspoortfamilie,
info@clemenspoort.be
0494 52 99 58

Sta op de latten

De Clemenspoort zal langs de buitenkant worden afgewerkt met een 1000-tal latten. We zijn op zoek naar sponsors die hun naam of een levenszin willen laten inbranden in een van deze latten. Op deze manier krijgt het project een heel persoonlijke afwerking.

Iedereen die hier op intekent wordt figuurlijk mededrager van dit nieuwe project. De eerste latten zijn reeds verkocht. De prijs voor een lat bedraagt 300 euro. Dit is een groot bedrag. Maar we zijn blij verrast hoe groepen vrienden en families samenleggen en zich inspannen om een lat te kunnen kopen.

Ken je bedrijven, organisaties of grote sponsors die ons kunnen helpen? Aarzel niet om hen aan te spreken.
Je vindt alle info in onze brief en in onze lattenactiefolder.

Voor meer info kan je terecht in onze raakbrochure.
Deze is gratis aan te vragen via walter@clemenspoort.be of kan je downloaden.

Ontdek meer over de REDEMPTORISTEN >