Fundraising

Fundraisingacties passen binnen een transparant financieel beleid

Voor het bouwen van de Clemenspoort, het Clemenshuis en het Clemenshof konden we rekenen op de steun van de redemptoristen. Voor de inrichting van de Clemenspoort zijn we nog op zoek naar 100.000 euro tegen 1 oktober 2017. Dit geld wordt gebruikt om het nieuwe glasraam te betalen. Dit glasraam is 13 meter lang en 1,30 m breed en vertelt op krachtige wijze de missie van de redemptoristen met een open blik op de wereld van vandaag.

Bovendien hebben we 350 nieuwe stoelen nodig voor in de vieringsruimte, kapel, cafetaria en vormingslokalen. En nog eens 40 nieuwe tafels. We hebben ondertussen met vertrouwen onze bestellingen geplaatst en hopen dat we dit bedrag bij elkaar kunnen krijgen. Een dynamische werkgroep heeft een reeks acties uitgewerkt die de komende maanden verder zullen worden uitgerold. We hebben al 20.000 euro bij elkaar maar er wacht ons nog een grote inspanning. Iedereen die een klein of groot financieel steentje wil bijdragen is van harte welkom.
Eens we deze acties hebben afgerond zullen we de groep “vrienden van de Clemenspoort” opstarten die we zullen uitnodigen om maandelijkse een kleine bijdrage te geven om werkingskosten te verzachten. De Clemenspoort zal werken met een minimum aan beroepskrachten en een enthousiast netwerk van vrijwilligers. We kunnen rekenen op een subsidie van de redemptoristen en inkomsten van onze eigen activiteiten. Toch zal dit niet volstaan en zullen we nood hebben aan de ondersteuning van deze nieuw op te richten vriendengroep.

Als Clemenspoort kiezen we voor een transparante aanpak ook op financieel vlak. Als iemand van jullie graag meer informatie wil over de werkingskosten en hoe het opgehaalde geld exact wordt gebruikt kan je altijd contact opnemen met Walter Van Wouwe, info@clemenspoort.be, 0494 52 99 58.
Als Clemenspoort kiezen we voor een transparante aanpak ook op financieel vlak.

De verschillende fundraisingacties

Wordt vriend van de Clemenspoort

De Clemenspoort is op zoek naar 100 vrienden die maandelijks een bedrag naar keuze willen storten om onze dagelijkse werking en vooral nieuwe initiatieven mogelijk te maken.

Je krijgt met je engagement 5 % korting op al je aankopen in het Clemensboekenpunt, korting op tal van activiteiten en jaarlijks een gratis receptie waarop je alle info krijgt over onze werking.

Klik op bijgaande foto en je hebt er alle praktische informatie.
vrienden van
 

Wil je graag meewerken met onze actie?
Je bent contactpersoon om de stand aan te bieden op een evenement?

CONTACTEER ONS

Wil je graag meewerken met onze actie?
Je wilt deelnemen aan het mozaïekteam?

DEELNEMEN

Mozaïekactie

Doe mee met de mozaïekactie en draag je steentje bij voor twee euro. Dirk de Troyer van Effata heeft zijn creatief talent laten werken en het hart van ons glasraam in de Sarnelliruimte omgevormd tot een mozaïektekening.

Op deze mozaïektekening kunnen 6000 gekleurde steentjes worden aangebracht. We bieden deze steentjes te koop aan voor 2 euro. Jij kan ons helpen.

Als je een plaats of activiteit kent waar veel volk naar toe komt en jij bent er zelf ook dan kan je contact opnemen met Lut. Lut zorgt dat je de mozaïekstand krijgt met bijhorende steentjes, een info roll up en extra promokaarten. Als de actie is afgerond kan je alles aan Lut terug bezorgen.

Je kan ook een bedrag storten aan Clemenspoort vzw, Overwale 3, 9000 Gent, BE18 8926 3050 7665, (Bic: VDSP BE 91), met vermelding van je naam en ‘mozaïek Clemenspoort’. Dan zorgen wij dat jouw bijdrage wordt omgezet in mozaïeksteentjes die we aanbrengen op ons kunstwerk.

Je kan ook een aantal kaarten aanvragen waarop een steentje is bevestigd dat je kan doorverkopen voor twee het stuk aan vrienden en familie. De kaarten zijn ook bij Lut te bekomen.

We hopen dat we de 6000 steentjes verkocht krijgen tegen eind september 2017. De mozaïek zal dan een bijzondere plaats krijgen in de Clemenspoort als symbool dat het project door een grote groep mensen wordt gedragen.

Sta op de latten

De Clemenspoort zal langs de buitenkant worden afgewerkt met een 1000-tal latten. We zijn op zoek naar sponsors die hun naam of een levenszin willen laten inbranden in een van deze latten. Op deze manier krijgt het project een heel persoonlijke afwerking.

Iedereen die hier op intekent wordt figuurlijk mededrager van dit nieuwe project. De eerste latten zijn reeds verkocht. De prijs voor een lat bedraagt 300 euro. Dit is een groot bedrag. Maar we zijn blij verrast hoe groepen vrienden en families samenleggen en zich inspannen om een lat te kunnen kopen.

Ken je bedrijven, organisaties of grote sponsors die ons kunnen helpen? Aarzel niet om hen aan te spreken.
Je vindt alle info in onze brief en in onze lattenactiefolder.

Voor meer info kan je terecht in onze raakbrochure.
Deze is gratis aan te vragen via walter@clemenspoort.be of kan je downloaden.

Word peter of meter van de Clemenspoort

Een laatste actie die we op touw zetten is onze zoektocht naar 50 peters of meters die een vrijwillige bijdrage willen leveren om ons project te steunen.

We komen graag bij je langs en geven je alle uitleg over het project. Aan jou om te beslissen wat haalbaar is om dit vernieuwend inspirerend project te ondersteunen. Als meter of peter houden we je goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en bieden we je graag een rondleiding aan op de bouwwerf.

Ook voorzien we een bijzonder moment tijdens onze openingsweekeind september 2017 voor al onze Peter en Meters.

Ontdek meer over de REDEMPTORISTEN >