Vieringen

Vieringen

Effata-viering

De Effata-viering op zaterdagavond om 18.30 uur heeft een eigen wel overwogen opbouw. De gemeenschap is de drager van het liturgisch gebeuren. De samenzang is een kernelement in onze viering.
De liturgiegroep zorgt voor een goed voorbereide liturgie waarin een netwerk van voorgangers, zowel leken als priesters, mee drager zijn. Even belangrijk is ook de gewoonte om na de viering elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of iets anders en zo het gemeenschapsleven met elkaar te verdiepen.
De tweede zaterdag van de maand (GEVI-gemeenschapsviering) is er een gezamenlijke broodmaaltijd met koffie of chocomelk.
Er is dan ook gelegenheid tot het aankopen van wereldwinkelproducten.
Iedereen is welkom.

Zondagsviering

De zondagsviering staat open voor mensen van allerlei afkomst. SAMEN vormen we één nieuwe gemeenschap rond de verrezen Heer.
We beginnen met elkaar te onthalen, vanaf 10 uur.
Om 10.30 uur gaan we samen eucharistie vieren in de Tent van de Ontmoeting (de Parel). We openen ons voor Gods aanwezigheid, we dompelen ons onder in zijn Woord, we brengen de wereld binnen in onze gebeden, we laten ons overschaduwen door het mysterie van Gods intimiteit met zijn mensen, we weten ons gezonden als ambassadeurs van zijn barmhartigheid voor elke mens in deze wereld.
Daarna kunnen we elkaar ontmoeten in het onthaal.
Zo vieren we de dag van de Heer, een dag van hoop en nieuw leven.