Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wim Claeys speelt zwartzak

15 november 2019 van 20:00 - 22:00

Wat? Zwartzak is een aangrijpend theaterstuk over begrip, vergeving, woede en onmacht. Wim Claeys schets zelf het kader: “Mijn vader, Stefaan Claeys, was 21 toen hij in 1944 ter dood veroordeeld werd door een Belgische rechtbank. De aanklacht: hoogverraad. De straf: den dood met den kogel. Op het moment van zijn veroordeling was hij soldaat in de Waffen-SS en keek hij de dood in de ogen aan het oostfront. Aan beide doodsdreigingen is hij ontkomen. De klauwen van het Rode Leger hebben hem niet kunnen grijpen en van de Koning der Belgen heeft hij gratie gekregen. … Enkele decennia later, wil ik u met weerzin, loutering en mildheid vertellen hoe het was om een SS’er als papa te hebben die liever en grappiger was dan alle andere papa’s samen. Hoe ik probeer te begrijpen waarom hij zijn idealen nooit naast zich heeft neergelegd en fier de vlag met het Berkenkruis droeg, tot het niet meer ging. Welkom in mijn jeugd, welkom in mijn versie van zijn verhaal.”

Wie? Wim Claeys (°1972) is Gentenaar, cabaretier, muzikant en folkzanger.
Zijn liefde voor muziek en Gent zit er al van jongs af in. Hij groeide op in een familie waar dialect spreken als een erezaak werd beschouwd en luisterde al vroeg naar de platen van Romain De Coninck en Walter De Buck.

Waar en wanneer? Vrijdag 15 november om 20 uur – Parel

Kostprijs: kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en voor vrienden en leden van de Clemenspoort en 12 euro de avond zelf. Kaarten zijn verkrijgbaar aan het onthaal of tom@clemenspoort.be.

Info: www.wimclaeys.be of tom@clemenspoort.be

Gegevens

Datum:
15 november 2019
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

De Parel

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be