Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Webinar: Ontdek de organisatie ArmenTeKort

23 februari van 20:00

Cad Cp Website Brochure2021vj Armentekort

Eén van de Founders van deze nieuwe organisatie in Antwerpen, Theo Vaes, zal met ons zijn ervaringen delen. Het wordt een inspirerend verhaal dat ook ons in Gent kan uitnodigen om over te gaan tot actie.
De strijd tegen armoede is nog lang niet gestreden, integendeel. De beleidsmaatregelen en de bestaande hulpverlening volstaan niet om deze onaanvaardbare armoede de wereld uit te helpen.

Er is heel wat hulp door tal van organisaties wat betreft huisvesting, voedsel, inkomen, gezondheid, diverse begeleiding en tewerkstelling. Omdat ook de professionele hulpverleners het met steeds minder moeten doen, is er vaak (te) weinig ruimte voor het warme, menselijke contact.

Mensen die nu in kansarmoede leven, kunnen zichzelf bevrijden. De kracht daartoe kan alleen uit zichzelf komen. ArmenTeKort mobiliseert veerkrachtige burgers in een pedagogisch gedreven empowerment proces een duurzame verbinding aan te gaan, één op één, met kansarmen. ArmenTeKort engageert zich om mee te zoeken naar een structurele oplossing voor kansarmoede.

Info en aanmelden
Voor alle verdere info en inschrijving: Jackie Vanobbergen – jacques.vanobbergen@UGent.be.
Wil je graag meer info over de organisatie: www.armentekort.be.

Bijdrage
Je mag een vrije bijdrage storten op rekeningnummer BE74 8906 3436 7907 van Clemenspoort met als mededeling: steun ArmenTeKort.

Gegevens

Datum:
23 februari
Tijd:
20:00

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be