Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vormingsreeks rond “Luisteren als levenskunst”

13 maart 2019 van 19:30 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 13 maart 2019 at 19:30

One event on 27 maart 2019 at 19:30

Wat? Luisteren… We doen het elke dag. In allerlei omstandigheden en naar heel verschillende mensen en heel diverse boodschappen. Iets heel gewoons dus. De ervaring leert ons dat goed luisteren naar iemand niet zo gemakkelijk is. Maar wat een deugd beleven mensen er aan als ze eens ten diepste beluisterd worden! Deze vormingsreeks wil luisteren verkennen en luisteraars stappen helpen zetten in dat ‘dieper luisteren’.
Vragen komen aan bod als :
• Hoe kunnen we dieper luisteren naar anderen, maar ook naar onszelf? • Hoe kunnen we in een gesprek iemands kracht naar boven laten komen? • Hoe kunnen we luisteren naar de ‘Onderstroom’? Deze reeks richt zich dus naar om het even wie die dieper wil leren luisteren. Niet enkel naar mensen die beroepshalve moeten luisteren. Iedereen die geregeld wil of moet luisteren, die misschien regelmatig luistert naar mensen in moeilijke omstandigheden – bij ziekte, verlies, crisis, zinvragen, opvoeding, bij ziekenbezoek, op rouwbezoek, of ook zomaar rond de keukentafel of op straat is welkom!
Bedoeling van deze namiddagen is in te gaan op de fundamenten, en ook wel op concrete situaties. Er zullen in de weken tussen de sessies oefeningen meegegeven worden.
Wie, waar en wanneer? De vorming gaat door op 27 februari, 13 maart en 27 maart van 19.30 uur tot 22.00 uur in de Seeloszaal.
Kostprijs? We vragen aan de deelnemers om de volledige reeks te volgen. De kostprijs voor deze drie vormingsavonden bedraagt 30 euro. In deze prijs zijn de begeleiding, syllabus en de koffiepauzes inbegrepen. Het bedrag wordt betaald bij de start van de training. Als je vriend bent of lid van de Clemenspoort bedraagt de kostprijs 22 euro.
Aanmelden en info? Wil je graag meer weten over deze activiteit, dat kan via wouter.deruwe@proximus.be, 0472 66 81 98. We vragen ook dat de deelnemers zich op voorhand aanmelden ten laatste voor 20 februari via dezelfde kanalen.

Gegevens

Datum:
13 maart 2019
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

zaal Sarnelli

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be