Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Vormingsreeks geloofscirkels

14 mei 2019 van 19:30 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 21 mei 2019 at 19:30

One event on 28 mei 2019 at 19:30

Wat? Geloofscirkels is een vormingsreeks voor nieuwe initiatiefnemers, groepsvormers, trekkers of gidsen rond eigentijds gelovig zijn.
Kunnen we vandaag – nog of juist weer – beginnen met het verzamelen van mensen rond de inspiratiekracht van het evangelie? Kunnen we moderne mensen aanspreken en aantrekken om samen een nieuwe christelijke geloofscirkel te beginnen?
Starten we binnen een bestaand kader of beginnen we helemaal opnieuw? Hoe beginnen we eraan?
In een reeks van vier vormingsavonden willen we een nieuwe visie op christelijke spiritualiteit en een model voorstellen. Een visie en een model in de spirit en de dynamiek van de Clemenspoortbeweging: vieren, verbinden en vernieuwen.
De vorming richt zich tot nieuwe trekkersfiguren en gidsen die zich gedreven voelen om in hun plaatselijk leef- en werkmidden een nieuwe christelijke gemeenschapsdynamiek te beginnen voor deze tijd en dit in een ondersteunende interactie met de Clemenspoortgemeenschap in Gent.
De reeks eindigt met de presentatie van een draaiboek om zelf aan de slag te gaan. Aan het einde van de reeks bekijken we samen of en hoe we een mogelijke verdere opvolging zullen voorzien.
Inhoud en werkwijze? De vier vormingssessies horen bij elkaar en vormen één geheel.
De eerste avond gaat over: de nood om in een heel nieuwe tijd op een heel nieuwe wijze christen en kerk te zijn.

De tweede avond gaat over: de kracht van een open, vrij en bevrijdend christen zijn.

De derde avond gaat over: de kracht om geloofsgroepen te vormen op de vernieuwende wijze zoals Paulus, de redemptorist Clemens en nog zovele anderen het deden in hun tijd.

De vierde avond presenteren we een model van nieuw christelijk samenkomen: in de Clemenspoortdynamiek van vieren, verbinden en vernieuwen.
De vormingsmomenten starten telkens met een inleiding van ongeveer een uur. Na een korte pauze is er een uitwisseling om het visieaanbod te verdiepen en verfijnen.

Wie? De avonden worden begeleid door Jean-Paul Vermassen, gewezen godsdienstleraar en begeleider van zingeving en pastoraal in de Christelijke Arbeidersbeweging en vrijwillige medewerker van I-lab. Geloofcirkels is een project dat wordt gedragen door I-lab. I-lab is een vrijwilligersteam binnen de Clemenspoort dat inzet op pastorale innovatie.
Hoe deelnemen? Wil je graag deelnemen dan betaal je de eerste sessie 20 euro voor de volledige reeks, koffie en syllabus inbegrepen. Als je vriend of lid bent van de Clemenspoort is het 16 euro. Er wordt gewerkt met een groep van maximaal 15 deelnemers. Bevestig jouw deelname via mail voor 2 mei aan jean.paul.vermassen@telenet.be. We nemen dan nog verder contact met je op voor een korte kennismaking. De avonden gaan door op 14, 21 en 28 mei telkens van 19.30 uur tot 22 uur in de Sarnellizaal.
Info en aanmelden: jean.paul.vermassen@telenet.be, 0499 28 42 81.

Gegevens

Datum:
14 mei 2019
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

zaal Sarnelli

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be