Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Studiedag – FreshX – Op zoek naar frisse vormen van kerkopbouw

16 juni 2018 van 10:00 - 16:00

Fresh x

Wat? Dit is de eerste vormingsdag die door het pastoraal team van de Clemenspoort wordt georganiseerd. Redemptoristen waren  vroeger gekend voor hun volksmissies of geloofsdagen. Het onderliggend idee van deze volksmissies blijft nog altijd boeiend. Hoe kan je op een nieuwe en brede manier modellen ontwikkelen om mensen uit te nodigen om te bouwen aan een zinvol eigentijds geloof in een warme kerkgemeenschap? Tijdens deze studiedag zullen verschillende sprekers duiding geven over nieuwe wegen die de kerk probeert te gaan in Europa. Ook zal er de kans zijn om kennis te maken met vernieuwende initiatieven van kerkopbouw in binnen- en buitenland. We maken ook ruimte om te zien welke stappen wij zelf kunnen zetten om te komen tot vernieuwende kerkopbouw.

Waar en wanneer?  De vormingsdag vindt plaats op zaterdag 16 juni in de Seeloszaal en start om 10 uur. Het einde is voorzien om 16 uur. We bezorgen later nog een uitgewerkt programma.

Kostprijs? De kostprijs voor de vormingsdag bedraagt 20 euro. Hierin zijn de koffiepauzes voorzien, de broodjeslunch en de syllabus. Voor vrienden van de Clemenspoort of houders van een lidmaatschapskaart van de Clemenspoort bedraagt de kostprijs 15 euro.

Info? Wil je graag meer info of wil je je nu al inschrijven dan kan dat via walter.vanwouwe@me.com – 0494 52 99 58.

Gegevens

Datum:
16 juni 2018
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

zaal Seelos

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be