Aanstaande Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Parels van wijsheid

22 maart van 12:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Cad Cp Brochures 2022vj Website Parelsvanwijsheid

Kunnen we de volgende keer de inzichten uit boeken naar ons leven en onze inzet brengen? Zo vroegen de deelnemers van de boekenavond op 4 oktober 2021 in de Clemenspoort. Ik wil de uitdaging beantwoorden met een nieuw initiatief en een nieuwe aanpak.

We gaan in maart 2022 met en vanuit een boek op weg naar het leven. We vormen niet zozeer een leesgroep, maar eerder een tijdelijke spiritualiteitsgroep. We willen lezen om te leven. We lezen korte en toegankelijke fragmenten uit het boek ‘Parels van wijsheid’ van Willigies Jäger, een Duitse benediktijner monnik, met spirituele wortels in het christendom en zenboedhisme. Een man met een open en vernieuwende kijk. Zijn boek heeft het over het dagelijkse leven als bron van spiritualiteit en religie. En omgekeerd. Niet meer religie als een geloofsleer, maar eerder als een zijnswijze en levensingesteldheid.

De namiddagen verlopen in een klimaat van open humaan, open religieus en open christelijk denken en uitwisselen. Ze hebben niet de sfeer van debat en discussie. Ze mikken eerder op stille gezamenlijke en persoonlijke herbronning. We onderzoeken wat Willigies Jäger ons te denken en doen geeft voor ons mens zijn, ons christen zijn en/of onze spirituele en pastorale inzet.

Het ideaal is om de drie sessies samen mee te maken. Maar men kan ook aan één van de op
zichzelf staande namiddagen deelnemen.

Waar en wanneer?
Dinsdag 8, 15 en 22 maart van 12 tot 17 uur in zaal Sarnelli.
Info en aanmelden
Jean-Paul Vermassen – jean.paul.vermassen@telenet.be.
Bijdrage
De bijdrage is 30 euro voor de drie namiddagen samen, 10 euro voor één sessie.
Inclusief een broodje, een drankje en tekst.

Gegevens

Datum:
22 maart
Tijd:
12:00 - 17:00

Locatie

zaal Sarnelli

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be