Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ontdek de organisatie ArmenTeKort. De weg om de kansarmoede in Gent op te lossen …? – WORDT VERPLAATST NAAR LATER

16 juni 2020 van 20:00

Een van de founders van deze nieuwe organisatie in Antwerpen Theo Vaes zal met ons zijn ervaringen delen. Het wordt een inspirerend verhaal dat ook ons in Gent kan uitnodigen om over te gaan tot actie.De strijd tegen de armoede is nog lang niet gestreden, integendeel. De beleidsmaatregelen en de bestaande hulpverlening volstaan niet om deze onaanvaardbare armoede de wereld uit te helpen.

Er is heel wat hulp door tal van organisaties wat betreft huisvesting, voedsel, inkomen, gezondheid, diverse begeleiding en tewerkstelling. Omdat ook de professionele hulpverleners het met steeds minder moeten doen, is er vaak (te) weinig ruimte voor het warme, menselijke contact.

Professor Tine Van Regenmortel stelt dat armen hun situatie wel op eigen kracht kunnen overbruggen op voorwaarde dat de samenleving hiervoor de juiste voorwaarden creëert. Mensen die nu in kansarmoede leven, kunnen zichzelf bevrijden. De kracht daartoe kan alleen uit zichzelf komen. ArmenTeKort mobiliseert veerkrachtige burgers in een pedagogisch gedreven empowerment proces een duurzame verbinding aan te gaan, één op één, met kansarmen. ArmenTeKort engageert zich om mee te zoeken naar een structurele oplossing voor kansarmoede.

Waar en wanneer?
Dinsdag 16 juni
om 20 uur in de Parel.

Info
Voor alle verder info: Walter Van Wouwe – walter.vanwouwe@me.com.
Wil je graag meer info over de organisatie: www.armentekort.be.

Kostprijs
De bijdrage is 5 euro, 3 euro voor de vrienden en de leden van de Clemenspooort.
De avond zelf te betalen.

Gegevens

Datum:
16 juni 2020
Tijd:
20:00

Locatie

De Parel

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be