Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Leesclub – Niet voor de winst

4 oktober 2018 van 20:00 - 22:00

leesclub

Wat? We bespreken onder begeleiding van Henk De Pue het boek “Niet voor de winstWaarom de democratie de geesteswetenschappen nodig heeft” van Martha Nussbaum. In het onderwijs heeft zich de afgelopen decennia een stille crisis voorgedaan: sinds we economische groei boven alles plaatsen, is het onderwijs erop gericht economisch bruikbare leerlingen af te leveren. Deze kortzichtige focus heeft ons vermogen om ons kritisch te verhouden tot autoriteit aangetast, onze sympathie voor mensen die anders zijn gereduceerd en ons vermogen om complexe mondiale vraagstukken te beoordelen beschadigd. Het verlies van deze vaardigheden vormt een ernstige bedreiging voor de democratie.
Met ‘Niet voor de winst’ schreef Martha Nussbaum een overtuigend manifest tegen het streven om onderwijs te zien als gereedschap van het bruto nationaal product. Zij laat zien hoe een herwaardering van de geesteswetenschappen ertoe kan bijdragen dat leerlingen weer worden opgevoed tot mondige, democratische burgers.

Deze avond heeft als opzet om elkaar doorheen dialoog te verrijken rond dit thema. Zeker een aanrader voor iedereen die van ver of dichtbij met onderwijs bezig is.

Waar en wanneer? De leesclub gaat door op 18 oktober in de Sarnellizaal van 20 tot 22 uur.

Kostprijs? Gratis, met kans voor een vrijwillige bijdrage. Het boek is te bestellen via het Clemensboekenpunt, bernadette@clemenspoort.be .

Info en aanmelding? henk.de.pue@telenet.be of 0499 40 58 86.

Gegevens

Datum:
4 oktober 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

zaal Sarnelli

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be