Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Online: Geef engagement aan je geld

2 maart van 20:00

Cad Cp Website Brochure2021vj Geld

Benieuwd wat er met je geld gebeurt eenmaal het op je rekening staat? Het slaapt namelijk niet op de bank. De financiële keuzes die banken vandaag met dat geld maken, bepalen hoe de wereld van morgen eruit ziet. Een bank heeft de keuze om te investeren in groene energie of in wapenbedrijven. Hoe komt het dat nog zoveel geld wordt geïnvesteerd in praktijken die slecht zijn voor onze wereld?

Jozef Vandermeulen van FairFin legt uit wat er achter de schermen van een bank gebeurt. En waarom we voor een sociaal rechtvaardige en duurzame wereld een nieuw financieel systeem nodig hebben dat transparant, rechtvaardig en democratisch is.”

Johan Elsen van Oikocredit getuigt waarom hij er resoluut voor gekozen heeft om zijn geld op een andere – duurzame – manier aan te wenden dan via de klassieke spaarformules. Aan de hand van drie vragen leidt hij je op weg om zelf op een meer duurzame manier tegen je spaargeld aan te kijken. En hij laat ons meteen ook kennis maken met het duurzaam alternatief dat Oikocredit biedt voor je spaargeld.

Saar Fivez van Muntuit tenslotte maakt ons wegwijs in de wereld van lokale munten :Geld is een afspraak en die kan je met jouw eigen munt veranderen. Wereldwijd winnen gemeenschapsmunten aan populariteit. In Beieren steunt de Chiemgauer plaatselijke verenigingen en goede doelen. De Bristol Pound stimuleert de lokale economie. In Gent belonen de Torekes wijkbewoners voor hun inzet en zorgen ze voor verbinding. Waarom zouden jullie starten met een eigen munt?

Na de drie presentaties van telkens 20 minuten volgt een afsluitend debat op basis van de vragen van de online deelnemers.

***

Op deze avond maken we kennis met nieuwe manieren om ons (spaar)geld zinvol en duurzaam te beleggen. We kijken mee achter de schermen van het geldverkeer en wat de klassieke banken doen met het geld dat we hen toevertrouwen. We kunnen meer doen dan we denken om onze wereld duurzamer te maken.

Inschrijven hoeft niet. Je kan deelnemen door tijdig in te loggen.

Link Zoom: https://zoom.us/j/3021181693?pwd=RkMyQnVic2VsNkc2N%202lQN3hFTHhidz09g

Passcode: 9000

Info
Voor alle verdere info: Dirk Desmet – dirkdesmet1@telenet.be.

Bijdrage
De deelname is gratis.

Gegevens

Datum:
2 maart
Tijd:
20:00

Locatie

Online

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be