Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Een aangrijpende week als vrijwilliger in de vluchtelingenkampen op Lesbos – AFGELAST

31 maart 2020 van 20:00

Peter Schollaert (organisatie-, team- en talentcoach) deelt zijn ervaring en nodigt je uit voor debat.

In 2015 was de vluchtelingencrisis dagelijks nieuws, maar dat is intussen weggeëbt tot een ver-van-ons-bed show. Echter niet voor Griekenland.

Van 4 tot 11 januari ben ik met een Nederlandse vrijwilligersorganisatie ‘Because We Carry’ naar Lesbos getrokken om er mee te helpen in de vluchtelingenkampen.

Dit is een foto van kamp Moria, één van de 2 vluchtelingenkampen op Lesbos. In dit kamp – voorzien voor 3.000 vluchtelingen – leven nu meer dan 20.000 vluchtelingen in mensonwaardige omstandigheden samen! Ondanks de maatregelen van de Europese Unie om de Europese grenzen te sluiten, komen er iedere dag nieuwe vluchtelingen aan. Ze hebben geen keuze! Zolang de situatie in Syrië, Irak, Afghanistan, Somalië, … niet verandert, is het voor hun de enige uitweg en hoop op een beter leven. Hulp blijft hard nodig!

Tijdens deze avond wil ik graag mijn persoonlijke ervaring delen en een beeld schetsen van hoe het er in de vluchtelingenkampen aan toe gaat, hun enorme veerkracht en overlevingsdrang, hun overtocht, de “lifejacket-graveyard”, de Turkije-deal, het fantastische werk van de vele vrijwilligersorganisaties… Graag nodig ik je daarna uit om in dialoog te gaan en oplossingen te bedenken rond de vluchtelingenproblematiek: zowel dichtbij als veraf!

Peter

Waar en wanneer?
Dinsdag 31 maart
om 20 uur in de Parel

Info
Voor alle verdere info: pschollaert@telenet.be

Bijdrage
De toegang is gratis

Gegevens

Datum:
31 maart 2020
Tijd:
20:00

Locatie

De Parel

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be