Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De andere film – The Two Popes

10 februari 2020 van 20:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 8 juni 2020 at 20:00

In de reeks de andere film bieden we kwalitatieve films aan met een korte inleiding en kans tot nagesprek in het onthaal. Op 10 februari bieden we de film aan: “The Two Popes”. Op 8 juni is het opnieuw de “andere film” maar de film is nog niet gekozen.

In 2013 leefden voor het eerst een paus en een paus emeritus tegelijkertijd, na de revolutionaire beslissing van Benedictus XVI om met pensioen te gaan. ‘The Two Popes’ speculeert over de ontmoeting tussen de conservatieve paus Benedictus en zijn progressievere opvolger, de Argentijn Jorge Bergoglio een jaar eerder.

‘The Two Popes’ mag zich tot de top van de klas rekenen op vlak van scenario, regie én (uiteraard) acteerprestaties. Anthony McCarten (Darkest Hour, The Theory of Everything) levert een script vol onverwachte hilariteit en een pauselijke bromance die in goede handen is bij levende legendes Anthony Hopkins en Jonathan Pryce. Hopkins speelt de strikte Benedictus met pontificale pretlichtjes in de ogen, en Pryce levert het zware werk in de rol van de Argentijnse kardinaal Jorge Bergoglio.

Info
Wil je graag meer info over deze film: www.cinenews.be/nl/films/the-two-popes/.
Wil je graag meer info over de andere film: mia.de.meyer7@gmail.com.

Kostprijs
5 euro de avond zelf. 3 euro voor vrienden en leden van de Clemenspoort.
De avond zelf te betalen.

Gegevens

Datum:
10 februari 2020
Tijd:
20:00

Locatie

zaal Seelos

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be