Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Breuklijmen – de nieuwe theatershow van Dirk De Vogelaere

19 oktober 2018 van 20:00 - 22:00

theatershow

Wat? OpgeDIRKt is het podiumproject van Dirk De Vogelaere, vrijetijdsdichter en actief in het amateurtoneel. In deze laatste hoedanigheid speelde hij met de productiegroep van de Academie voor Podiumkunsten Gent o.m. sterk gewaardeerde rollen in ‘Wie is er bang van Virginia Woolf’ van Edward Albee (2013) en in ‘De thuiskomst’ van Harold Pinter (2015), beide in een regie van Paul Ooghe. Met Theater MaMaThé trad hij op in ‘Central Park West’ van Woody Allen (2017), geregisseerd door Bob Vanden Eynde.

In Breuklijmen, de nieuwste productie van OpgeDIRKt, breit Dirk De Vogelaere een voorstelling aan elkaar vanuit diverse breuklijnen in het leven en al dan niet succesvolle pogingen om deze breuken weer te lijmen. Hij doet dit aan de hand van poëzie, liedjes, een stuk of wat monologen en enkele conferences.

Dirk De Vogelaere doet dit niet alleen. Hij wordt als naar traditie opgedirkt door zijn Backing Vogels. Dat zijn dit keer de muzikanten Bjorn Wegge, Jonas Wegge en Björn De Vogelaere, de zangeressen Lien Vandenberghe en Beatrijs De Vogelaere en ten slotte Jade Bracke (advies).

Breuklijmen meandert hoofdzakelijk langs mijmeringen en melancholie, maar wordt op geregelde tijdstippen ook verlucht met grappige uitstapjes naar vluchteilandjes.

Terzelfder tijd wordt de nieuwe dichtbundel van Dirk De Vogelaere ‘Met veel meer wit dan woorden’ gelanceerd. De bundel bevat een kleine 60 gedichten, o.m. alle gedichten van Dirk uit de voorstelling.

Waar en wanneer? Het optreden gaat door vrijdag 19 oktober in de Parel en start om 20 uur.

Kostprijs? De toegang bedraagt 12 euro en voor vrienden van de Clemenspoort of houders van een lidmaatschapskaart van de Clemenspoort 10 euro.

Kaarten verkrijgbaar aan het onthaal en bij Tom (tom@clemenspoort.be) of Dirk (dirk.devogelaere@gmail.com).

Voor 5 euro extra kan je ook de nieuwe dichtbundel bekomen op de avond van de voorstelling.

Info? tom@clemenspoort.be

Gegevens

Datum:
19 oktober 2018
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

De Parel

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be