Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Boekpresentatie – Een boom geplant aan water

7 oktober 2020 van 19:00

De uitgeverij Halewijn organiseert in samenwerking met het Clemensboekenpunt de boekvoorstelling: ‘Een boom geplant aan water. De wijsheidsspreuken van de heilige Franciscus van Assisi’.

Franciscus van Assisi is vooral gekend als iemand die de schepping bezongen heeft in zijn Zonnelied. Minder geweten is dat hij naast dichter ook schrijver is. Hij heeft heel wat teksten geschreven, eerst en vooral gericht tot zijn volgelingen, maar ook tot een breder publiek. Een bijzondere plaats daarin hebben zijn Wijsheidsspreuken. Alhoewel geschreven in de 13de eeuw zijn die nog altijd fris en actueel. Hun uitgangspunt is heel concreet. Telkens leggen ze aan de hand van een spits gezegde de vinger op de ‘wonde’: onze wonde van geheime angsten, begeerten en dubbelzinnigheden.

Franciscaan André Jansen legt zich al heel lang toe op de geschriften en de spiritualiteit van Franciscus. Hij helpt ons de diepe waarheden van de wijsheidsspreuken beter te doorgronden. Tijdens deze avond maken we kennis met de auteur en nog enkele boeiende gastsprekers.

Info
Voor alle verdere info: Bert Claerhout – bert.claerhout@skynet.be.

Kostprijs
De toegang is gratis.

Gegevens

Datum:
7 oktober 2020
Tijd:
19:00

Locatie

De Parel

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be