Aankomende Evenementen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Alsof de Weg ons zocht … Ontdek het inspirerende leven van zuster Jeanne Devos

28 februari 2020 van 20:00

We ontdekken het inspirerende leven van zuster Jeanne Devos samen met de auteur Julie Hendrickx, haar nicht, die recent een biografie heeft geschreven met de sprekende titel: Alsof de Weg ons zocht.

In 1963 laat Jeanne Devos, begeesterd door de mystiek van India, het klooster van de Zusters van de Jacht in Heverlee bij Leuven achter zich om duizenden kilometers verderop haar levenslot te verweven met dat van dove kinderen. Wanneer in de buurt van het Indiase klooster een 13-jarig dienstmeisje verkracht wordt door haar werkgever, ontdekt Jeanne echter een heel ander India. De verborgen leefwereld van huispersoneel blijkt voor miljoenen vrouwen een complex kluwen van onderdrukking en diepgewortelde religieuze en culturele tradities.

Jeanne Devos, ‘sister Justice’, gaat de strijd aan, gesteund door de Kerk, maar tegengewerkt door werkgevers, politie en maffia. Gaandeweg ruilt ze kap en habijt voor een sari en slaagt ze erin een pluralistische stroom van verzet op gang te brengen.

Wat in 1985 begon als een geïmproviseerde vergadering is vandaag een vakbond met miljoenen leden, tot ver buiten de grenzen van India.

Waar en wanneer?
Vrijdag 28 februari om 20 uur in de Parel.

Info
Voor alle verdere info: Jackie Vanobbergen – jacques.vanobbergen@ugent.be – 0477 33 05 55.

Kostprijs
De bijdrage is 5 euro, te betalen aan de kassa.

Gegevens

Datum:
28 februari 2020
Tijd:
20:00

Locatie

De Parel

Organisator

Clemenspoort
E-mail:
info@clemenspoort.be