Clemenspoort en coronavirus

Clemenspoort en coronavirus

Beste vrienden,

Naar aanleiding van de maatregelen die zowel de kerk als de regering voorstellen om het coronavirus te bestrijden hebben we vanuit de Clemenspoort de volgende beslissingen genomen:    Alle activiteiten van 14 maart tot en met 19 april worden afgelast. We verwijzen hiervoor naar onderstaand overzicht. Ook de voorziene activiteit voor 31 maart die niet in het lijstje staat wordt afgelast. Ook de Effataviering op zaterdagavond en het morgengebed gevolgd door de eucharistieviering en het avondgebed tijdens de weekdagen worden afgeschaft.

Mensen die kaarten gekocht hebben voor het concert van Sarah D’Hondt mogen deze behouden en we zullen dit concert op latere datum herprogrammeren. Ook de start van onze nieuwe tentoonstelling wordt naar een latere datum verschoven.    Er zal ook geen enkele groep worden onthaald in deze periode en het onthaal is gesloten. De werking van de onthaalvrijwilligers wordt ook stil gelegd.

We bieden wel de kans aan om nu zaterdag 14 maart in de Parel aanwezig te zijn van 18 uur tot 20 uur voor persoonlijk gebed of meditatie. De Parel zal hiervoor worden herschikt zodat er voldoende ruimte is tussen de verschillende stoelen en we zullen het aantal aanwezigen monitoren. Het onthaal is niet open tijdens en ook niet na dit moment.    We werken ondertussen met het team aan een aantal creatieve voorstellen die we maandag zullen lanceren om met elkaar verbonden te blijven op weg naar Pasen vooral gebruik makend van onze digitale kanalen.    Voor ieder van ons is dit een uitzonderlijke situatie. Onze zorg en ons gebed gaat vooral uit naar mensen die reeds getroffen zijn door het virus en naar alle mensen die zich inzetten om patiënten te verzorgen en de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Onze zorg gaat ook uit naar al die mensen die activiteiten hebben voorbereid of uitkeken om deel te nemen aan één van onze activiteiten. We zullen ons uiterste best doen om met de middelen die we ter beschikking hebben ervoor te zorgen dat we elkaar vasthouden en steunen in deze bijzondere dagen, vooral met een focus op de meest kwetsbaren onder ons.    Laten we deze onverwachte stille tijd zien als een kans om ons leven te verdiepen en met heel veel aandacht voor elkaar deze weken door te komen. Laten we van elke “hindernis” een “springplank” maken en leven vanuit hoop en vertrouwen met de voeten op de grond.    We staan ook open voor alle creatieve suggesties om elkaar te helpen en met elkaar verbonden te blijven in deze bijzondere dagen. Je mag ze doormailen naar ilse@clemenspoort.be.

Laten we vooral geloven in de “kracht van samen”, laten we onze verantwoordelijkheid opnemen voor elkaar en laten we leven vanuit de hoop dat we worden gedragen…de Heer is onze herder.

Het Clemenspoortteam