Onze buren van het CAW vierden feest op 30 maart

Onze buren van het CAW vierden feest op 30 maart

opening CAW - vzw Clemenspoort

Het CAW heeft vrijdag 30 maart officieel haar gebouwen ingezegend met een passende openingsplechtigheid. De ongeveer 28 woonunits met bijhorende ruimtes zijn stijlvol ingericht en zullen aan een 50-tal mensen, die in een traject van re-integratie zitten, zorgen voor een veilige haven waar ze tot rust kunnen komen.

De meest bewoners zullen er drie tot acht maanden verblijven en dan hun plaats in de samenleving weer opnemen. Een team van het CAW zorgt voor de dagelijkse begeleiding. Hun gebouw is te vinden naast het Clemenshuis, waar het nu ook stilaan een grotere bedrijvigheid is door de intrek van bewoners van het Clemenshuis.

Boeiend was dat er een hele reeks prominenten aanwezig waren zoals de gouverneur, de bisschop, de burgemeester en andere politieke tenoren. Zij hebben in de zijlijn ook even de Clemenspoort bezocht. In de toespraak was er veel waardering voor de durf die de redemptoristen hebben gehad om het CAW dit stuk grond aan te bieden en hen zo mee te betrekken in het totale concept. Half april zullen de eerste bewoners verhuizen. We heten hen van harte welkom op de site.